Leren in de praktijk

Sommige vakken zijn te leuk om te kunnen leren in de schoolbanken. Het hoveniersvak is er daar één van! De combinatie van de basis op school en het daadwerkelijk uitvoeren van het werk in de praktijk maakt dat je kunt uitgroeien tot een vakbekwaam hovenier. Sandee laat je als leerling dus niet alleen het simpele werk doen maar zorgt ervoor dat je passie krijgt voor het vak en de mogelijkheid krijgt om zoveel mogelijk verschillende werkzaamheden uit te voeren.

Hoe ziet je loopbaan bij Sandee er uit

Bij Sandee vinden wij het ontzettend belangrijk dat onze klant altijd centraal staat en perfect kunnen helpen. We werken samen als een team en we zorgen ervoor dat we onze opdrachten in 1 keer goed uitvoeren. Op deze manier kunnen we proactief problemen voorkomen en de verwachtingen van de klant overtreffen. Wat ook een belangrijke factor is, is open communicatie. We kunnen ons in de situatie van de klant verplaatsen, we kunnen luisteren, samenvatten en doorvragen om onze informatie zo goed mogelijk te kunnen inwinnen. We zorgen ervoor dat we helder en vriendelijk communiceren, respect en begrip tonen, betrouwbaar zijn maar ook de klant vertrouwen. We zijn flexibel en oprecht in onze klanten geïnteresseerd.

Kansen binnen Sandee

Sandee biedt een tal van doorgroeimogelijkheden en ontwikkelingskansen. Wanneer je hier komt werken als leerling hovenier of groenvoorziener biedt Sandee de mogelijkheid om door te groeien tot vakbekwaam hovenier of voorman groenvoorziener. Voordat een prachtige tuin of vakantiepark kan worden aangelegd is er veel contact met de klant over de offerte en het ontwerp van de tuin of het park. Je maakt samen met je collega’s een kostenbegroting en bewaakt samen met hun het budget om dit uit te voeren. Als voorman houd je je bezig met het begeleiden van je collega’s, de voorbereiding, veiligheidseisen en je houdt toezicht op een juiste uitvoering van het project.
Wanneer je zoveel ervaring hebt in de praktijk en op zoek bent naar nog meer uitdaging is er een mogelijkheid tot het doorgroeien al calculator of werkvoorbereider. Als calculator of werkvoorbereider ben je in staat om zelfstandig een project uit te rekenen. Je vertaalt de wensen van de klant naar een goed projectdossier, draagt het werk over aan de voormannen buiten en je bewaakt budgetten en het totale proces. Zo ben je volledig verantwoordelijk voor het door jou uitgerekende project.
Vind je het inrichten van tuinen ontzettend leuk en ben je hier ondertussen heel handig in geworden? Misschien biedt Sandee een mogelijkheid tot het worden van Tekenaar!

Opleidingsmogelijkheden:

Medewerker hovenier niveau 2 – BOL + BBL
Medewerker bloem, groen en styling niveau 2 – BOL
Medewerker hovenier niveau 3 – BOL + BBL
Vakbekwaam medewerker bloem, groen en styling niveau 3 – BOL
Uitvoerder/opzichter groene ruimte (hovenier) niveau 4 – BOL
Vak expert bloem, groen en styling – BOL
VHG Avondopleiding Vakbekwaam Hovenier
Veilig werken met de bosmaaier
Veilig werken met de motorkettingzaag
Veilig werken met de heftruck
Gewasbescherming
Flora & Fauna wet natuurbescherming niveau 1 en 2
Her certificering flora & fauna Wet natuurbescherming